Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utolsó útjára kísérték az AC Milan legendás tulajdonosát

Ahogyan arról beszámoltunk, a hétfői napon 86 éves korában elhunyt Olaszország egykori miniszterelnöke, az AC Milan korábbi tulajdonosa…

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Szerda délután a milánói Dómban tartották meg Silvio Berlusconi temetését, ahol többezer politikus mellett az AC Milan egykori edzői, játékosai, valamint sokan a rivális csapatok vezetői közül is részt vettek a szertartáson.

A ceremónián a Rossoneri és a Monza mostani vezérkarán kívül olyan edzők voltak jelen, mint Massimiliano Allegri, Arrigo Sacchi vagy Fabio Capello, míg a milánóiak korábbi játékosai közül például Paolo Maldini, Franco Baresi, Demetrio Albertini, Mauro Tassotti, Zvonimir Boban és Dejan Savicevic is a helyszínen tartózkodott.

Továbbá tiszteletét tette a temetésen a városi rivális Inter elöljárói közül Steven Zhang és Giuseppe Marotta, valamint a Lazio tulajdonosa, Claudio Lotito, vagy a Napoli első embere, Aurelio De Laurentiis.

Berlusconi a legnagyobb olasz kereskedelmi tv-hálózat kiépítéséből gazdagodott meg, majd az AC Milan tulajdonosa lett, amelyet Európa legjobb labdarúgócsapatai közé emelt, mielőtt 1994-ben politizálni kezdett volna. Három alkalommal volt Olaszország miniszterelnöke (1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig, majd 2008-tól 2011-ig), 1986-tól 2011-ig az AC Milan elnöke volt, amely alatt egy korszakos sikercsapatot teremtett. Milánói regnálása alatt 8 bajnoki címet, 5 BEK/BL-t, 1 Olasz Kupát, 7 Olasz Szuperkupát 5 Európai Szuperkupát, 2 Interkontinentális Kupát és 1 klubvilágbajnoki címet nyert a klub.

Az egykori olasz miniszterelnök egészsége az elmúlt években kezdett megromlani, 2016-os szívműtétje után prosztatarákkal kezelték, majd három évvel ezelőtt elkapta a koronavírust. Ebből felépült, de aztán leukémiás lett. Legutóbb légzési nehézségekkel szállították a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályára, ott hunyt el hétfő reggel.