Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött a Napoli a kölcsönjátékosa a sorsáról – HIVATALOS

Az olasz bajnoki címvédő Napoli csütörtökön tájékoztatást adott az eddig kölcsönben foglalkoztatott argentin támadó további sorsáról…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A Napoli együttese a csütörtöki napon erősítette meg, hogy érvényesítette vételi opcióját és a kölcsön után 12 millió euróért cserébe végleg megszerezte Giovanni Simeone játékjogát a Hellas Veronától, így 2026-ig szóló szerződést kötött vele.

A 27 éves támadó hazájában a patinás River Plate-ben nevelkedett, majd 2016 óta Olaszországban játszik. Cholito korábban a Genoa (2016-2017), a Fiorentina (2017-2019) és a Cagliari (2019-2022) alkalmazásában szerepelt, legeredményesebb idényét a 2021-2022-es idényben a Hellasnál futotta, amikor 35 mérkőzésen 17 gólt szerzett az olasz bajnokságban.

Diego Simeone legidősebb fia az első nápolyi idényében a bajnokságban 27 meccsen négyszer, összességében 33 pályára lépés alatt kilencszer volt eredményes.

A Napoli csapata előszerettel foglalkoztat argentin labdarúgókat, hiszen a stadion névadója, a helyieknél mindenhatóként tisztelt Diego Maradona mellett is több honfitárs fordult meg a klubnál. A teljesség igénye nélkül az elmúlt évek során Gonzalo HiguaínMariano AndújarEzequiel LavezziHugo CampagnaroGermán DenisJesús Dátolo vagy Roberto Ayala viselte az égszínkékek színeit.