Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a montenegróiak tisztelik a mieinket, de nyerni szeretnének

A magyar válogatott szombaton Montenegró vendégeként vívja meg soron következő Európa-bajnoki selejtezőjét…

Eb 2024: nehéz mérkőzésekre készül a magyar válogatott

A montenegrói válogatott pénteki sajtótájékoztatón az aktuális ellenfél szövetségi kapitánya, Miodrag Radulovic és csapatkapitánya, Stevan Jovetic nagy tisztelettel beszélt a magyar csapatról, de a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen győzelmet remél hazai pályán.

“Szerbia és Magyarország számít a csoport favoritjának, előbbi elsősorban az egyéni kvalitásoknak köszönhetően, míg utóbbi csapatként bizonyított az elmúlt időszakban, de ez normális, ha egy edző öt éven át irányíthat egy válogatottat” – jegyezte meg az edző.

Radulovic úgy nyilatkozott, hogy bár kikérte a három Magyarországon futballozó játékosának, a debreceni Stefan Loncarnak, illetve az egyaránt kisvárdai Danijel Petkovicnak és Driton Camajnak a véleményét, szerinte ez nem jelent előnyt számára, mert ezen a szinten nincsenek titkok, mindent tudnak egymásról az ellenfelek.

Radulovic arról is beszélt, meglepődött, hogy a magyarok provokációtól tartanak. Számára ez azt mutatta meg, hogy kollégája, Marco Rossi sem biztos annyira a győzelemben, ha ilyen extra motivációval kívánja ösztönözni a futballistáit.

A Hertha BSC-ben futballozó Jovetic állítása szerint nem beszélt erről a mérkőzésről klubpcsapata trénerével, Dárdai Pállal:

“Mindig jó érzéssel lépek pályára a magyarok ellen, mert az ország történetének első válogatott mérkőzésén debütáltam a nemzeti együttesben, majd egy évvel később az első két gólomat is a magyarok ellen szereztem. A magyarok sokat fejlődtek az elmúlt években, éppen ezért tiszteljük őket, de a saját közönségünk előtt győzni szeretnénk” – árulta el a korábban az Interben és az AS Monacóban is megforduló támadó.

“Többször játszottunk egymás ellen Szoboszlai Dominikkel, akinek kifejezetten kedvelem a játékát, mert remek lövései vannak, jó az ütemérzéke, igazi minőségi futballista. A magyar válogatott egyik legjobbja, de rajta kívül is akadnak jó játékosok az ellenfélnél” – nyilatkozta Jovetic Szoboszlairól.

A magyar válogatott szombaton 18  órától Montenegróban játszik Eb-selejtező mérkőzést, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja a litvánokat.