Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három középpályását is eladja a Juventus! – sajtóhír

A “zebrák” mindhárom labdarúgója kölcsönből tért vissza és egyikőjük sem szerepel Massimiliano Allegri jövőbeli terveiben.

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Juventus három középpályását, név szerint Arthur Melót, Denis Zakariát és Weston McKennie-t is értékesíteni szeretné a nyár folyamán, erősítette meg az átigazolásokban mindig jártas Fabrizio Romano.

Arthur Melo nagy elvárásokkal érkezett a klubhoz 2020-ban a Barcelonától, azonban korántsem úgy teljesített, ahogy abban a torinóiak reménykedtek. Ezért nem is meglepő, hogy legutóbbi szezont már kölcsönben töltötte a Liverpoolnál, ahol csak 13 percet kapott az egész idényt tekintve, ezzel is még lejjebb rombolva az értékét. Ennek következtében sok pénzre nem számíthat belőle az olasz alakulat, habár egy nagyobb bértömeget feltudnak így szabadítani a következő 2 évre, ugyanis 2025-ig van élő szerződése az együttessel a brazil középpályásnak.

Denis Zakaria 2022 januárjában érkezett a Juventushoz ingyen a Mönchengladbachtól, és mindössze csak egy fél szezont tölthetett el a csapatnál így is 15 mérkőzésen lehetőséget kapott, amelyeken nem volt rossz a teljesítménye, viszont mégis kölcsönadták az elmúlt nyáron a Chelsea-nek. Az angoloknál azonban nem jöttek be a számításai, az egész szezont tekintve 11 alkalommal léphetett pályára. Szerződése 2026-ig szól a “zebrákkal”, de annak tudatában, hogy ingyen érkezett csak nyerhet rajta a csapat.

Weston McKennie a Schalke együttesétől lett leigazolva 2021-ben 20,5 millió euróért, viszont előtte már kölcsönben egy szezont lehúzott a Juventusnál. Eleinte megkapta a lehetőséget rendre, és jól is ment neki a játék, azonban szezonról szezonra egyre kevesebbet játszott, így januárban elfogadta a Leeds United kölcsönajánlatát. Az angoloknál ugyan jól érezte magát, de csapatával kiestek a Premier League-ből, ezért nem aktiválják a végleges vásárlási opciót rá a “pávák”. Az amerikai labdarúgó szerződése 2025-ig szól a csapattal.