Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megköszönték az argentin sikeredző munkáját – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2023-as kiírásában jelentős hullámvölgybe kerülő Tigre csapata menesztette szép sikereket elérő vezetőedzőjét…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Tigre menesztette a csapatot két és fél éve irányító vezetőedzőjét, Diego Martínezt a mérsékelt szereplés miatt.

A 44 esztendős tréner 2021 év elejétől irányította a Tigrét, melyet 2021-ben másodosztályú bajnoki címhez segített. A Buenos Aires-i együttes 2022-ben újoncként döntőt játszott a Copa de la Liga Profesionalban, és hetedik lett a Liga Profesionalban, mellyel kiharcolta a Copa Sudamericanában való szereplés jogát.

A 2023-as idényben azonban mérsékeltebben teljesít a bajnokságban, miközben a nemzetközi porondon is igyekszik helytállni. A csapat az elmúlt hetekben ismét hullámvölgybe került, a hosszabb ideje tartó negatív széria hatására menesztették a fiatal trénert. A Tigre a bajnokságban az utolsó hét fordulóban nyeretlen volt, legutolsó három meccse mindegyikét elvesztette, ezzel visszacsúszott a 28 csapatos mezőny 20. pozíciójába.

Martínez korábban többnyire alacsonyabb osztályú csapatokat irányított, mint az Ituzaingó, a Canuelas, a Comunicaciones, a Ferrocarril Midlang, az Estudiantes Buenos Aires és a Godoy Cruz.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!