Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester City védőjét szemelte ki magának a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese szeretné leigazolni a Manchester City védőjét, Kyle Walkert.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre hangosabbak azok a pletykák, miszerint Kyle Walker ezen a nyáron távozik a Manchester City együttesétől. A hírek szerint ennek a legfőbb oka, hogy Walker szerződéséből már csak egy év van hátra, így a klub még ezen a nyáron láthat az értékesítéséből némi bevételt. A másik fő ok, ami a védő távozásához vezethet, hogy Pep Guardiola sem számol vele egyértelműen első számú választásként a posztján, Walker pedig ennél nagyobb szerepet szeretne kapni a csapatban. A beszámolók alapján ezt a helyzetet szeretné kihasználni a Bayern München gárdája, akik készek lennének őt leigazolni, és Thomas Tuchel meghatározó játékosként számolna vele a bajor sztárcsapatnál.

Walker 2017-ben igazolt a Manchester Cityhez a Tottenhamtől közel 53 millió euróért cserébe. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 254 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, amelyeken 6 gólt és 18 gólpasszt jegyzett. A rutinos védő Bajnokok Ligáját, 5 bajnoki címet, 2 FA-kupát, 4 Ligakupát és 2 angol Szuperkupát nyert a manchesteriekkel. Piaci értékét 15 millió euróra teszi a transfermarkt.