Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: hazai pályán nyert Portugália, Belgium nem bírt Ausztriával! – eredmények, tabella

A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek harmadik fordulója 11 találkozóval folytatódott szombaton – Mutatjuk a játéknap teljes eredménysorát!

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images – Archív)

 

A-csoport:

Norvégia – Skócia 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Haaland (61. -büntetőből) illetve Dykes (87.), McLean (89.)

Döntetlen első játékrész után Norvégia többet tett a vezetés megszerzéséért, amely össze is jött Erling Haalandéknak, éppen a Manchester City klasszisának büntetőjét követően. Az utolsó percekig úgy tűnt ,a skótoknak nem lesz még csak válaszuk sem hátrányban, aztán a 87. és a 89. percben Skócia nem hogy döntetlenre mentette a találkozót, de meg is nyerte azt, így három forduló után 100%-os teljesítménnyel vezeti csoportját – Nyolc (!) ponttal a legnagyobb riválisának tartott Norvégia előtt!

 

Ciprus – Grúzia 1-2 (1-1)
Gólszerzők:
Pittas (40. -büntetőből) illetve Mikautadze (31.), Daviatishvili (84.)

Fontos győzelmet arattak a Grúzok Cipruson. Khvicha Kvaratskheliaék két meccsen gyűjtött 4 pontjukra nem lehet panaszok – Talán még a továbbjutás kérdésébe is beleszólhatnak a grúzok?

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

E-csoport:

Feröer-szigetek – Csehország 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Krejci (15.), Cerny (44. és 75.)

A csehek lényegében az első félidőben eldöntötték az érdemi kérdéseket a kapujukra a találkozó egésze során veszélytelen hazaiak ellen. Mindent elmond errő la találkozóról, hogy Feröernek kapura lövési kísérlete sem volt…

 

Albánia – Moldova 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Asani (52.), Bejrami (76.)

Albánia mondhatni hozta a kötelezőt, és nagy mezőnyfölényét két gólra tudta váltani Moldova ellen.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

F-csoport:

Belgium – Ausztria 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Lukaku (61.) illetve Mangala (22. -öngól)

Ha nem is látványos, de igazán küzdelmes, helyenként nagyon jó iramú találkozót játszottak a felek. A Kevin De Bruynét sérülés miatt nélkülöző belgák korán hátrányba kerültek, de aztán bő egy óra elteltével a csapatkapitányi karszalagot ezen a meccsen viselő Romelu Lukau révén egalizáltak.
Miután újabb gól már nem esett a folytatásban, a több újoncot is avató Belgium lehet csalódottabb az eredmény miatt.

 

Azerbajdzsán – Észtország 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Kryvotsiuk (62.) illetve Sappinen (27.)

A csoport két leggyengébbnek vélt csapata játszott döntetlent egymással amely a 1-9-es gólkülönbséggel indító azeriek számára tűnhet értékesebb pontnak.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

 

G-csoport:

Montenegró – Magyarország 0-0

Nem túl eseménydús meccsen igazságosnak mondható a döntetlen, amely után a mieink maradtak Montenegró előtt a táblázaton. Részletes összefoglaló ITT!

 

Litvánia – Bulgária 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Girdvainis (15.) illetve Petkov (27.)

A találkozó nagy részét emberelőnyben lejátszó bolgároknak meglepetésre csupán a szépítés jött össze Litvániában, amely könnyen lehet, hogy a korábbi kiváló középhátvéd Mladen Krsztajics kapitány állásába is kerülhet majd…

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

J-csoport:

Portugália – Bosznia-Hercegovina 3-0 (1-0)
Gólszerzők: B. Silva (44.), B. Fernandes (77. és 90+3.)

A Cristiano Ronaldoval a kezdőcsapatban pályára lépő portugálok legjobbja a Bernanrdo Silvát először kiszolgáló, majd duplázó Bruno Fernandes volt. Portugália a végére kiütötte Boszniát, ám nem volt ez egy könnyű találkozó a hazaiaknak, akik sokat köszönhetnek a két igen komoly védést bemutató kapusuknak, Diogo Costának is.

 

Izland – Szlovákia 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Finbogasson (41. -büntetőből) illetve Kucka (27.), Suslov (70.)

Egy kiélezett, nem túl sok helyzetet hozó találkozón a szlovákok kapu előtti pontossága döntött. Szomszédunk igen büszke lehet arra, hogy a csoport második helyén áll, három meccsen szerzett hét pontjával, és eddig a favorit Portugália mögött a legkiegyensúlyozottabbnak tűnik a hatosból.

 

Luxemburg – Liechtenstein 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Sinani (59.), G. Rodrigues (89.)

Luxemburg alaposan feladta a leckét a vendégeknek. Liechtenstein válogatottjára nézve a két gólos különbség még hízelgő is, ugyanis egy híján 20 lövésük és egy meg nem adott góljuk is volt a hazaiaknak, akik több mint 65%-ban birtokolták a labdát is a találkozón.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore