Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: küzdelmes mérkőzésen szerzett pontot idegenben a magyar válogatott!

Döntetlent játszott Montenegróval szemben Magyarország, így az Eb-selejtező csoportjában két fordulót követően 4 ponttal áll Marco Rossi legénysége. 

A mérkőzés 6. percében rendkívül közel járt Montenegró a vezetés megszerzéséhez. Jankovic beadását követően kis híján Nagy Ádám fejelt öngólt, a labda a felső lécen csattant. A 10. percben Szoboszlai Dominik küldött kapura egy távoli szabadrúgást, lövése jócskán elkerülte a kaput. A 12. percben Callum Styles adott be, melyet követően Szalai Attila nem sokkal fejelt a kapu mellé. A 14. percben Savicevic eresztett meg egy életerős lövést távolról, ami ráadásul kapura is tartott, Dibusz Dénes azonban bravúrral hárított. A 28. percben Steven Jovetic a 16-os sarkáról tekert nem sokkal a kapu mellé. Az első félidőben picivel veszélyesebb volt Montenegró, gól viszont nem született. 

A fordulást követően ismét Montenegró előtt adódott először lehetőség. Az 53. percben Kristovicot ugratták ki, de a kapujából kimozduló Dibusz elhárította a veszélyt, igaz kiderült a montenegrói csatár lesen kapta meg a labdát. Az 58. percben jöttek az első cserék Magyarország oldaláról, Ádám Martin helyett Varga Barnabás állt be, míg Sallai Roland helyére Csoboth Kevin érkezett. Néhány perccel később pedig cserélt Montenegró is, Sckekicet Raickovic váltotta. A 63. percben Szoboszlai Dominik lőtt 15 méterről, Milan Mijatovic könnyedén védett. A 72. percben újabb cserék, Vesovic és Kristovic le, Vukcevic és Osmajic be montenegrói részről, míg magyar oldalról Callum Styles helyére Kalmár Zsolt érkezett. A 82. percben Miodrag Radulovic használta ki utolsó két cserelehetőségét, levitte Savicevicet és Joveticet, behozta Loncart és Haksabanovicot. A 87. percben Marco Rossi cserélt, Bolla Bendegúz helyére Botka Endre jött be. A második játékrészben jóval kevesebb lehetőséget láthattunk, a meccs egészét látva igazságos döntetlen született. 

Montenegró – Magyarország 0-0
Helyszín:
Podgoricai Városi Stadion (Podgorica); Vezette: Jesús Gil Manzano (spanyol)
Gólszerzők: ill.
Sárga lapok:
Vesovic (15.), Vujacic (34.), Raickovic (63.), Savic (90+4.) ill. Sallai (50.), Csoboth (69.)
Kiállítás: ill.

Montenegró: Mijatovic – Vujacic, Savic, Tomasevic – Vesovic (Vukcevic 72.), Scekic (Raickovic 63.), Savicevic (Loncar 82.), Jankovic, Vukcevic – Krstovic (Osmajic 72.), Jovetic (Haksabanovic 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovic

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Botka 87.), Styles (Kalmár 72.), Nagy, Kerkez – Szoboszlai, Sallai (Csoboth 58.) – Ádám (Varga 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A G-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore