Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: sima Portugál-győzelem a bosnyákok ellen, a belgák csak döntetleneztek Ausztria ellen – videóval

Az Európa-bajnoki selejtezők harmadik fordulójában a J-csoportból Portugália Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára és simán győzött, míg az F-csoportban Belgium és Ausztria találkozott egymással, de csak döntetlent tudtak játszani.

 (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

J-csoport: 

Már az első félidőben jobban játszott Portugália. A 24. percben Cristiano Ronaldo be is talált a kapuba, azonban nem örülhetett, mert les miatt érvénytelenítették a gólt. A 30. percben jött egy bosnyák helyzet is, amikor Dzeko kapott jó labdát a kapu előtt, de bőven fölé lőtt. Végül a 44. percben szerezték meg a portugálok a vezetést, amikor Bernardo Silva jól vette át a labdát, majd átemelte azt Sehic fölött.

A második félidőben se változott a játék képe, továbbra is a portugálok voltak fölényben. Járatta a labdát a hazai csapat, és támadtak is, de befejezéseik pontatlanok voltak. Végül a 77. percben sikerült ismét betalálni Portugáliának, ekkor Bruno Fernandes érkezett jól a beadásra az ötösön belül és erős fejese a kapu jobb felső sarkába vágódott. A 82. percben Diogo Costa mutatott be briliáns védést, amikor Dedic könnyedén jutott át a védelmen és kapura lőtt a tizenhatoson kívülről. A végén még próbálkoztak a portugálok és a bosnyákok is: először a 88. percben Diogo Jota bal alsó sarokba tartó lövését védte Sehic, majd a 90. percben Hamulic küldött hatalmas bombát a kapu bal oldalába de a kapus védett. Végül a 93. percben zárták le a portugálok a mérkőzést, amikor a labda pontosan Bruno Fernandes lábai elé érkezett közvetlenül a tizenhatos előtt, majd erőből lőtt a jobb felső sarokba.

Portugália-Bosznia-Hercegovina 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Bernardo Silva (44.), Fernandes (77. 90+3.) ill. –
Sárga lap: Danilo (51.) ill. Pjanic (41.), Tahirovic (84.)
Kiállítás: – ill. –

A J-csoport jelenlegi állása: 

Standings provided by Sofascore

F-csoport: 

Kiegyenlített és kevés helyzettel operáló első félidőt játszottak a csapatok. A 22. percben azonban szinte a semmiből vezetést szerzett Ausztria egy öngóllal, amikor Mangaláról pattant a labda a saját kapujába. A 41. percben még a hazaiaktól Lukebakio maradt őrizetlenül a kapu előterében, de a labdát a kapu jobb oldala mellett lőtte el, és már nem változott az eredmény a szünetig.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe. Az 59. percben Courtois védte nagyszerűen Arnautovic lövését, aki miután helyet csinált magának, a kapu jobb alsó sarkát vette célba. A 60. percben viszont már Lukaku lőtt  centikkel a kapu bal oldala mellé. A 62. percben azonban mégiscsak sikerült kiegyenlítenie a belgáknak, amikor Lukaku kapta meg a tizenhatoson Lukebakio kiugratását és a kapusnak esélyt sem adva bombázott a bal alsó sarokba. A 68. percben Posch futott el a labdával, majd lőtt, de Courtois védeni tudta a kapu bal alsó sarkába tartó lövést. A 74. percben Carrasco lőtt a tizenhatosról kapura, de a kapu jobb oldala mellé ment a labda. A végén még mindkét oldalon voltak próbálkozások, de a meccslabda a 95. percbe érkezett, amikor Tielemans találta el a felső lécet, így már nem változott a végeredmény.

Belgium-Ausztria 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Lukaku (61.) ill. Mangala (22. – öngól)
Sárga lap: Lukaku (90+5.) ill. Wober (32.), Posch (53.), Schlager (69.), Shclager (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

Az F-csoport jelenlegi állása: 

Standings provided by Sofascore