Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola asszisztense vezetheti vissza a PL-be a Leicester City-t – HIVATALOS

A Premier League-ből kieső Leicester City kinevezte az új edzőjét, aki a következő szezonban a másodosztályban irányíthatja az együttest…

(Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

A Leicester City bejelentése értelmében a Championshipben a Manchester City eddigi asszisztens edzője, Enzo Maresca lesz a “rókák” új vezetőedzője, akivel 2026-ig szóló megállapodást kötöttek.

Az egykori középpályás aktív játékosként megfordult többek között az angol West Bromwich Albionnál, az olasz Juventusnál, Bolognánál, Fiorentinánál, Sampdoriánál, Palermónál, illetve a Hellas Veronánál, a spanyol Sevillánál és Málagánál, valamint a görög Olympiakosznál is.

Maresca éveken át segédedzői feladatokat látott el, 2020 óta állt a City alkalmazásában. Egyszer már tett egy próbát az önállóságra, 2021 őszén az olasz másodosztályú Parma vezetőedzője volt, de a csapat gyenge eredményei miatt 14 meccs után megköszönték a munkáját. Az elmúlt szezonban visszatért Guardiola mellé és tagja volt a triplázó Manchester City edzői stábjának.

A 2015-2016-os PL-bajnok Leicester City nem hosszabbította meg Dean Smith hó végén lejáró szerződését, így új edző kinevezése mellett döntöttek.