Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németországból figyeltek fel Lisztes Krisztiánra – sajtóhír

Hazai lapértesülések szerint a német bajnokság (Bundesliga) egyik meghatározó csapatának figyelmét is felkeltette a Ferencváros fiatal csatára…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Metropol számolt be róla, hogy a 2021-2022-es Európa-liga-győztes Eintracht Frankurt érdeklődik a Ferencváros ifjú üdvöskéje, Lisztes Krisztián szerződtetése iránt, melyet a játékos édesapja is megerősítette a lapnak:

“Én is hallottam a Frankfurt érdeklődéséről. Megtisztelő a dolog, egyelőre azonban ennél több nem történt. Akkor lehetne komoly hírről beszélni, ha konkrétan megkeresnék a Ferencvárost vagy Krisztiánt, de erről még nincs szó” – jegyezte meg idősebb Lisztes Krisztián.

A Ferencvárosban tavasszal nagyszerű teljesítményt nyújtó fiatal középpályás kilenc mérkőzésen öt gólt szerzett az NB I-ben úgy, hogy jobbára csak csereként jutott 20-30 perc játéklehetőséghez. Lisztes alig 18 évesen a minap győztes góllal debütált a magyar U21-es válogatott Szlovákia elleni felkészülési mérkőzésén is.

“Krisztiánt hároméves szerződés köti a Ferencvároshoz. Az első cél, hogy helyet szerezzen magának a kezdőcsapatban, ezért dolgozik. Ha megállja a helyét idehaza, akkor beszélhetünk a következő célról, egy külföldi bajnokságról. A Bundesliga nagyon erős, ahhoz még erősödnie kell. Nagyon örülünk, hogy Krisztián így berobbant a köztudatba, gólokat szerzett, és az utánpótlás-válogatottban is eredményes volt. Ezek nagy reményekre jogosítják őt” – tette hozzá a játékos édesapja, aki annak idején maga is éveket töltött a Bundesligában a VfB Stuttgart, a Werder Bremen, a Borussia Mönchengladbach és a Hansa Rostock alkalmazásában.