Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Savic szerint a magyarok nem tisztelték Montenegrót, és azt hitték, San Marino ellen játszanak

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott Montenegró ellen az Európa-bajnoki selejtezők harmadik fordulójában Podgoricában. A mérkőzés után a hazaiak védője, Stefan Savic keményen odaszólt a magyaroknak.

(Photo by Filip Filipovic/Getty Images)

A 0-0-ra végződő Eb-selejtező mérkőzés után a montenegróiak védője, Stefan Savic nyilatkozott az M4 Sportnak, ahol keményen odaszólt a magyar válogatottnak:

“Mi azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, ellenben a magyar válogatottról szerintem ez nem mondható el. Úgy jöttek ide, hogy azt gondolták, talán mi vagyunk San Marino, nem tudom miért. Az edző és a játékosok úgy jöttek ide, hogy nem tiszteltek minket. Igen, most mosolyogsz ezen, de de a médiában se tisztelettel beszéltek rólunk. Talán, mert kiemelkedő bajnokságokban, klubokban szereplő játékosaik vannak, úgy érkeztek ide, mint esélyesek, de Montenegró ennél több tiszteletet érdemel.”

A nyilatkozatról  a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit is megkérdezték, aki nem tartja igazságosnak azt, amit Savic mondott. Ők tisztelték ellenfelüket, ezt el is mondta a mérkőzés előtt.

Mint később kiderült, a mérkőzés előtt a montenegrói válogatott több nyilatkozatot is személyes sértésnek vett, amit aztán szóvá is tettek. Végül a montenegrói sajtófőnök pontosított, és elmondta, hogy nem konkrétan az edzővel és a magyar játékosokkal volt problémájuk, hanem a magyar sajtóval.