Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyeztek, megvan a PSG új edzője – sajtóhír

Hosszas keresgélését követően a francia sajtó szerint eldőlt, hogy ki lesz a PSG menesztés előtt álló vezetőedzőjének utódja…

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A L’Équipe vasárnapi beszámolói szerint a Paris Saint-Germain vezetősége egyezséget kötött Luis Enriquével, így a spanyol szakember lehet a párizsiak új vezetőedzőja, amint menesztették posztjáról Christophe Galtiert.

Az 53 éves spanyol tréner a katari világbajnokságon még a spanyol válogatottat irányította, ám az együttes korai kiesése után megköszönték a munkáját. 2019 márciusában mindössze hat meccs után személyes okok miatt távozott állásából, ám még az év szeptemberében visszatért. Luis Enrique a két időszakot egybevéve 45 meccsen irányította a spanyol nemzeti csapatot, ezalatt a csapat 25 mérkőzést nyert meg 11 döntetlen és 9 vereség mellett. A vb-kudarc előtt a Nemzetek Ligájában két kiírásban is a négyesdöntőbe vezette a spanyolokat, míg a legutóbbi Európa-bajnokságon az elődöntőig juttatta.

Luis Enrique a válogatott többszöri irányítása előtt az AS Roma (2011-2012), a Celta Vigo (2013-2014) és a Barcelona (2014-2017) edzője volt.

A francia sajtó kész tényként kezeli, hogy a PSG meneszteni fogja eddigi trénerét, Christophe Galtier kirúgása a többség szerint már csak idő kérdése, arra vártak, hogy megtalálják az utódját, ami úgy tűnik, hogy most megtörtént.