Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: az olaszok legyőzték a hollandokat a bronzmérkőzésen – videóval

A Nemzetek Ligájában az elődöntő két vesztese, Hollandia és Olaszország egy kiváló iramú találkozót játszott egymással a bronzmérkőzésen.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

A vezetést korán megszerezte Olaszország, a 6. percben Raspadori szedett össze egy lecsorgó labdát, majd talppal maga mögé húzta a játékszert Dimarco elé, a szárnyvédő pedig ballal gyönyörűen lőtte ki a hosszút 10 méterről (0-1). A következő ígéretes lehetőség ismét az olaszok előtt adódott, amiből újabb gól születik a 21. percben. A balszélen Dimarco kapott egy remek kiugratást, majd visszatette lövőre a második hullámban érkező Raspadorinak, akit utolértek a hollandok, de pont Frattesi elé pattant a labda, aki Bijlow lába mellett a kapuba lőtte a labdát (0-2). A 27. percben Dimarco eresztett meg egy ígéretes lövést, azonban elkerülte a hollandok kapuját. Hollandia egyetlen komoly esélye a gólszerzése az első félidőben Gakpo előtt adódott, azonban a Liverpool támadója nem találta el teljesen jól a labdát, és egy kicsit meg is billentették őt lövés közben, így a próbálkozása centikkel a kapu mellé ment.

A második játékrészre nagyon jól jöttek ki a hollandok és sorra dolgozták ki a helyzeteket, amiket rendre el is puskáztak, vagy a védelem és Donnarumma állták a sarat. A legnagyobb lehetőséget ezúttal is Gakpo puskázta el a 47. percben, de akár lepasszolhatta volna a labdát Weghorstnak is. A 68. percben azonban csak sikerült szépítenie a hollandoknak, egy beadás Bergwijn előtt kötött ki, a támadó pedig egy kiváló lövőcselt követően erővel a kapuba vágta a labdát a védők lába mellett közelről (1-2). A bekapott gólt követően megrázta magát az addig a második félidőben semmit sem mutató olasz válogatott és 5 perccel később sikerült ismét kettőre növelni az előnyüket. Egy gyors kontratámadás végén Chiesa egy az egyben vihette a labdát Van Dijkra, akit sikerült megvernie, majd bal belsővel elgurította a hosszúba a labdát, amiben benne van Bijlow kapus is jócskán (1-3). A 90. percben ismét ledolgozott egy gólt a hátrányából Hollandia, a válogatottban első mérkőzésén pályára lép Veerman adott kiváló labdát Wijnaldumnak, aki az átvételt követően a léc alá vágta a labdát (2-3). A ráadás 4. percében egy kiváló kontratámadás végén iskolajátékot bemutatva Pellegrini elé került a labda, akinek 12 méterről az üres kapuba kellett volna csak lőnie, de eltörte a labdát. Azonban a hollandok nem tudtak már betalálni a 9 perces hosszabbítás alatt, így vereséget szenvednek és Olaszországé lett a bronzérem.

Hollandia – Olaszország 2-3 (0-2)
Helyszín: De Grolsch Veste (Enschede, Hollandia), Vezette: G. Nyberg (svéd)
Gólszerzők: Bergwijn (68.), Wijnaldum (90.) ill. Dimarco (6.), Frattesi (21.), Chiesa (73.)
Sárga lap: Dimarco (34.), Barella (90+2.), Acerbi (90+5.) ill. Weghorst (90+5.)

Hollandia: Bijlow – Dumfries, Geertruida (Wijnaldum 46.), Van Dijk, Aké – Wieffer (Veerman 76.), De Jong, Simons (Koopmeiners 63.) – Malen (Bergwijn 46.), Gakpo, Lang (Weghorst 46.). Vezetőedző: Ronald Koeman

Olaszország: Donnarumma – Tolói, Acerbi, Buongiorno, Dimarco (Spinazzola 74.) – Frattesi, Cristante, Verratti (Barella 85.) – Gnonto (Zaniolo 63.), Retegui (Pellegrini 85.), Raspadori (Chiesa 73.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini