Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berlusconi családja eladhatja az elhunyt elnök klubját – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, 86 éves korában elhunyt Olaszország egykori miniszterelnöke, az AC Milan korábbi tulajdonosa…

(Photo by Laura Lezza/Getty Images)

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az elhunyt Silvio Berlusconi családja nem szeretné megtartani a Monza csapatát, hanem el akarja majd adni a klubot.

Az AC Milannál évtizedeken át Berlusconi mellett dolgozó Adriano Galliani állítása szerint erre még nem kérték meg, de mindent elhunyt jóbarátja családjának kívánsága szerint fog tenni:

“Mindent úgy fogok tenni, ahogy kérnek tőlem. Egyelőre senki nem közölt velem információt a Monza jövőjéről” – jelezte meg a sportvezető.

Berlusconi a legnagyobb olasz kereskedelmi tv-hálózat kiépítéséből gazdagodott meg, majd az AC Milan tulajdonosa lett, amelyet Európa legjobb labdarúgócsapatai közé emelt, mielőtt 1994-ben politizálni kezdett volna. Három alkalommal volt Olaszország miniszterelnöke (1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig, majd 2008-tól 2011-ig), 1986-tól 2011-ig az AC Milan elnöke volt, amely alatt egy korszakos sikercsapatot teremtett. Milánói regnálása alatt 8 bajnoki címet, 5 BEK/BL-t, 1 Olasz Kupát, 7 Olasz Szuperkupát 5 Európai Szuperkupát, 2 Interkontinentális Kupát és 1 klubvilágbajnoki címet nyert a klub.

2018-ban Gallianival együtt átvették az akkor harmadosztályú Monza irányítását, melyet a Serie A-ba vezettek és a klub az első élvonalbeli idényében a kilencedik helyen zárt a 2022-2023-as szezonban.