Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hét meccs után megköszönték a mexikói kapitány munkáját – HIVATALOS

A hétvégi CONCACAF Nemzetek Ligája négyesdöntő után a mexikói labdarúgó-szövetség menesztette februárban kinevezett szövetségi kapitányát…

(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

A mexikói labdarúgó-szövetség a hétfői napon felmentette a munkavégzés alól a februárban kinevezett Diego Coccát, aki mindössze hét meccsen irányította a nemzeti csapatot.

Kinevezése óta a hét meccsből három-három győzelem és döntetlen mellett csak egyet, az Egyesült Államok elleni, 3-0-ra elvesztett NL-elődöntőt vesztették el, de a többi mérkőzésen sem nyújtottak meggyőző teljesítményt. A szövetség nem látta biztosítottnak a jövőt az argentin szakemberrel, így még a jövő hétvégén kezdődő Arany-kupa előtt a menesztése mellett döntöttek.

Az 50 esztendős tréner nagy népszerűségnek örvendett Mexikóban, hiszen az Atlas Guadalajara edzőjeként megnyerték a 2021-es Aperturát és a 2022-es Clausurát. Cocca azelőtt hazájában is nyert egy bajnoki címet 2014-ben, amikor a Racing Clubot vezette az argentin bajnokság csúcsára. Továbbá 2011-ben a Santos Laguna, 2017 és 2018 között pedig a Tijuana csapatánál ugyancsak tevékenykedett már az országban, a válogatottnál azonban hamar kudarcot vallott.

Az El Tri irányítását átmenetileg Jaime Lozano veszi át, ő fog leülni a kispadra az Arany-kupán, a főállású kapitány kilétéről később születik döntés.