Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette menedzserét a Bournemouth, és már be is jelentette az utódját – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy menesztette menedzserét, és szinte azonnal kinevezte a helyettesét.

(Photo by Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

A Bournemouth megerősítette, hogy elválnak útjaik menedzserével, Gary O’Neillel. A 40 éves szakember azután távozik, hogy 37 mérkőzésen irányított az elmúlt szezonban. A Premier League-ben elért 10 győzelmének és 6 döntetlenjének nagy szerepe volt abban, hogy a Bournemouth bennmaradt az első osztályban. O’Neilt Scott Parker szezon eleji távozása után nevezték ki menedzsernek. Irányításával sikerült a csapatot a 15. helyre vezetnie a Premier League-ben.

A Bournemouth azóta már be is jelentette, hogy a korábbi Rayo Vallecano edzőt, Andoni Iraolát nevezte ki Gary O’Neil helyére. A 40 éves spanyol szakember, aki kétéves szerződést kötött a Bournemouth-szal, három szezont töltött a Rayónál, mielőtt úgy döntött, hogy a szezon végén nem hosszabbítja meg a szerződését.

Iraola korábban az Athletic Bilbao védője volt, majd a Vallecano edzőjeként szerzett magának nevet a szakmában. Az elmúlt a szezonban a 11. helyen végeztek a La Ligában.

Amíg a Rayónál dolgozott, Iraola a legutóbbi négy meccsén veretlen volt a Barcelona ellen (három győzelem, egy döntetlen), míg csapata az elmúlt szezonban többet birtokolta a labdát az utolsó harmadban, mint bármelyik másik csapat az európai top öt bajnokságot figyelembe véve.