Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette az RB Leipzig támadójának érkezését a Chelsea! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalán bemutatta az RB Leipzigtől szerződtetett francia támadót, Christopher Nkunkut.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Régóta tudni lehetett, hogy Christopher Nkunku a Chelsea együttesében fogja folytatni a pályafutását, de ennek a hivatalos bejelentése a mai nap folyamán érkezett el. A londoni klub friss szerzeménye 2015-ben mutatkozott be a Paris Saint-Germainnél, ahonnan 2019-ben igazolt át az RB Leipzighez. Nkunku a német alakulatban vált igazi sztárrá, akit tavaly a Bundesliga legjobbjának választottak, idén pedig társgólkirályi címet szerzett a sorozatban, miközben mindkét évben megnyerte a Német Kupát a csapatával. A német sajtó beszámolói szerint a Chelsea 65 millió eurót fizetett a 25 éves játékosért, aminek 10%-a a PSG-t illeti.

Christopher Nkunku az RB Leipzig színeiben minden sorozatot figyelembe véve 172 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 70 gólt és 56 gólpasszt jegyzett. Új állomáshelyén 6 évre szóló, 2029 nyaráig érvényes szerződést írt alá.