Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: a Ferencváros komolyan fogja venni a párharcot

Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferencváros a Feröer-szigeteki KÍ Klaksvík csapatával fog játszani a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov egyáltalán nem örült a távoli ellenfélnek, hiszen csapata a tavalyi selejtezők során is messzire, Kazahsztánba utazott és most is a lehető legmesszebb székelő csapatot kapta:

“Az utolsó gömb kisorsolásakor már lehetett tudni, ki vár ránk, nyomban gondoltam magamban, ennél távolabbi riválist nem is kaphattunk volna. Az elmúlt idényben a kazah Tobol otthonában kezdtünk, ott is leginkább az utazással gyűlt meg a bajunk. Nincs más feladatunk, mint minél alaposabban feltérképezni a feröeri bajnokot, nem meglepő, hogy sok mérkőzésüket nem láttam még, ám ezután többet is kielemzünk a stábommal. Milyen stílusban játszanak, kik a húzóembereik, mik az erősségeik, gyengeségeik. A válogatottal többször is találkoztam a feröeri csapattal, de azokból a tapasztalatokból nem lehet, és nem is szabad kiindulni. Az utazást illetően a Ferencvárossal is van tapasztalatunk, az elmúlt évben Kazahsztánba több mint hatezer kilométert kellett repülnünk oda vissza, a feröeri kiruccanásra is alaposan rá kell készülnünk. Mindent szeretnék tudni leendő ellenfelünkről, de közben a legfontosabb, hogy magunkra fókuszáljunk, hogy minél felkészültebben várjuk az első selejtezőkört. Kemény ellenfél vár ránk, de nem szabad elfelejteni, kik vagyunk, és mik a céljaink!” – jegyezte meg az orosz vezetőedző.

“Izgatottan néztem a sorsolást. Most az a legfontosabb, hogy alaposan feltérképezzük a Klaksvíkot, mely hazája egyik meghatározó csapata. Ott javában zajlik a bajnokság, 14 meccs után hibátlanul állnak az élen. Egyértelműen komolyan vesszük a párharcot, hiszen a célunk az, hogy bejussunk a következő körbe, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy mindenki maximálisan odategye magát. Innentől már tudjuk, kit kell legyőznünk” – tette hozzá Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

A Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében az egyes párharcok első mérkőzéseit július 11-12-én, a visszavágóit egy héttel később, július 18-19-én rendezik. A Ferencváros hazai pályán játszhatja a visszavágót.

A második forduló párosításait szerdán sorsolják ki, ahol eldől, hogy az egyes párharcok továbbjutói kikkel találkozhatnak a  következő körben.