Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: osztrák középpályással erősít az RB Leipzig! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese közel áll a Hoffenheim középpályásának, Christoph Baumgartnernek a megszerzéséhez.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A német sajtó értesülései szerint nagyon közel jár az RB Leipzig gárdája ahhoz, hogy bejelentse legújabb szerzeményét Christoph Baumgartner személyében. Az osztrák játékos hosszú évek óta meghatározó szerepet tölt be a Hoffenheim csapatában, ahol a nemrég véget érő szezonja is igen jól sikerült a 36 meccsen jegyzett 7-7 góljával és gólpasszával. A beszámolók alapján a középpálya szinte minden posztján bevethető játékos átigazolása már csak formalitásnak tekinthető, mivel a felek már megegyeztek az átigazolási díjról, a személyes feltételekről, illetve Baumgartner már az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon is átesett. A sajtó forrásai szerint a Leipzig 27 millió eurót fog fizetni a 23 éves játékosért, ami különböző bónuszokkal még tovább növekedhet, a friss érkező bemutatására pedig a következő napokban kerülhet sor.

Christoph Baumgartner a Hoffenheim színeiben 138 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 30 gólig és 22 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 20 millió euróra teszi a transfermarkt.