Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Németország és Brazília is vereséget szenvedett – videóval

Az Európa-bajnoki selejtezők mellett játszottak barátságos válogatott mérkőzéseket is, és kedden este pályára lépett a 2024-es torna rendezője, Németország, valamint Brazília is.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Nationalelf elég gyenge játékkal rukkolt elő az első félidőben, mindössze egy kapura irányuló lövésük volt, ami el is találta azt, de komoly gondot nem okozott Vargas kapusnak. Kolumbia 4 alkalommal is próbálkozott, azonban csak egy rejtegetett magában komolyabb veszélyt, viszont akkor Ter Stegen résen volt, így 0-0-val mehettek szünetre a csapatok. A németek a második félidő elején sem tudtak felpörögni, sőt, az 54. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Jobb oldalról tekerte a kapu elé a labdát Juan Cuadrado, ami Luis Díaz fejét találta meg, a Liverpool támadója pedig gyönyörű gólt fejelt 8-9 méterről (0-1). Németország a hátrányt követően is gyenge játékkal rukkoltak elő, komolyabb lehetőséget nem is sikerült kidolgozniuk. Sőt, a 83. percben kettőre növelte előnyét Kolumbia, egy jogosan megítélt büntetőt váltott gólra Juan Cuadrado (0-2). Az eredmény pedig már nem változott, így meglepetésre vereséget szenvedtek a németek Kolumbia ellenében.

Németország – Kolumbia 0-2 (0-0)
Helyszín: Veltins Arena (Gelsenkirchen), Vezette: H. U. Meler (török)
Gólszerzők: L. Díaz (54.), Cuadrado (83. – büntetőből)

A mérkőzés videós összefoglalója:

 

Brazília jól kezdte a mérkőzést, ugyanis már a 11. percben vezetést szereztek. A 11. percben a bal oldalon Vinícius Júnior kapta meg a labdát, majd visszavette a jobb lábára, aztán beívelte a kapu elé, ami Lucas Paquetát találta meg, a West Ham középpályása pedig zavartalanul a kapuba bólintott 7 méterről (1-0). A 22. percben azonban egyenlíteni tud Szenegál, a jobb oldalról érkezett beadás a kapu előterébe, amelyet röviden szabadított fel Richarlison, és Habib Diallo kapásból jókora erővel a kapuba bombázta a labdát 13 méterről (1-1). A második játékrész elején, az 53. percben pedig megszerzi a vezetést az afrikai csapat, a menteni igyekvő Marquinhos ért pechesen a labdába, így öngólt vét (1-2). Sőt, az 56. percben Sadio Mané egy labdaátvételt követően a 16-os sarkától gyönyörű gólt teker a hosszú felsőbe (1-3). Brazília azonban gyorsan visszajött egygólos különbségre, az 58. minutumban Marquinhos javította hibáját, és ezúttal az ellenfél kapujába köszönt be (2-3). A hátralévő bő félórában pedig már nem tudott kellőképpen felpörögni Brazília, sőt, a hosszabbítás utolsó pillanataiban büntetőhöz jutott Szenegál, amelyet Sadio Mané váltott gólra, így a Bayern München támadója állította be a 2-4-es végeredményt.

Brazília – Szenegál 2-4 (1-1)
Helyszín: Estádio José Alvalade (Lisszabon), Vezette: G. Correia (portugál)
Gólszerzők: Paquetá (11.), Marquinhos (58.) ill. H. Diallo (22.), Marquinhos (53. – öngól) Mané (56., 90+7. – büntetőből)

A mérkőzés videós összefoglalója: