Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Rossi szerint egyelőre semmit nem számít az első hely

A magyar válogatott 2-0-s győzelmet aratott Litvánia ellen a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőjén…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi összességében elégedetten értékelt a magabiztos győzelem után, de voltak dolgok, amelyek miatt bosszús volt:

“A csoportelsőség egyelőre semmit sem számít, hiszen még csak három meccset játszottunk le. Minden meccs nagyon nehéz, de ez így van jól, mindig száz százalékot kell nyújtanunk. Ami a mai meccset illeti: azt kértem a játékosaimtól, lőjenek sokat kapura, ezt a tanácsomat meg is fogadták. Ez Podgoricában, Montenegró ellen hiányzott, ma nem. Két gólt szereztünk, de ott volt például Szoboszlai kapufája is.”

“Örülök, hogy Varga Barnabás gólt szerzett. Reméljük, ez még sokáig így lesz. Utólag persze már könnyű mondani, hogy bejött a húzásom, de valahányszor kerethirdetést tartok, folyamatosan kapom az üzeneteket Messengeren, látom a közösségi médiában szereplő kommenteket, miért így állítom fel a csapatot, miért ezeket a játékosokat hívom be… aztán, ha beválik egy meglepetésember, megkapom, hogy szerencsém volt. Az a helyzet, hogy egyszer-kétszer lehet szerencsém, de amikor ennyiszer bejön az ember húzása, akkor azért lehet felvetődik, hogy csak többet értünk mi edzők a labdarúgáshoz, mint a hentes, vagy a youtuber… Nincs igazam?” – szólt be az őt kritizálónak.

“Feszülten éltem meg az egész mérkőzést. Amikor csak eggyel vezetsz, akkor még bárhogy elsülhet a dolog, ráadásul a játékvezetés miatt is idegeskedtem. Azt hiszem, az elmúlt öt évben szinte egyáltalán nem bíróztam, Podgoricában sem, pedig ott megtehettem volna, önök is kiemelhették volna. Visszatérve erre a meccsre, az első félidőben folyamatosan ellenünk ítélt a játékvezető, szerintem igazságtalanul, de a lényeg, hogy nyerni tudtunk” – tette hozzá az olasz szakember.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én a selejtezősorozat legnehezebb mérkőzésén Szerbia vendégeként lép pályára.

A G-csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore