Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Szoboszlai szerint mindenki elégedett lehet a litvánok elleni győzelemmel

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ás győzelmet ért el Litvánia ellen az Európa-bajnokság legutóbbi selejtezőmérkőzésén. A találkozóról már elmondta a véleményét Marco Rossi szövetségi kapitány is, most pedig a játékosok is megosztották a gondolataikat a meccsről. 

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, Szoboszlai Dominik szerint mindenki elégedett lehet a litvánok felett aratott kedd esti 2-0-s Európa-bajnoki selejtező sikert követően.

“Hazai pályán, a szurkolók előtt, friss emberekkel, szerintem úgy játszottunk, hogy mindenki elégedett lehet. Megbeszéltük, hogy akkor sem szabad kapkodni, ha nem jön a gól. Végül sikerült megszerezni a vezetést, gratulálok Varga Barnabásnak hozzá”

– nyilatkozta a Puskás Arénában a találkozót követően az RB Leipzig futballistája. Az OTP Bank Liga gólkirálya, Varga Barnabás pályafutása során először volt eredményes a nemzeti csapatban.

“Nagyon örültem, hogy megszereztem a vezetést. Ilyen szurkolótábor előtt egy álmom vált valóra, hogy gól tudtam lőni. Fantasztikus évem volt. Nagyon remélem, hogy a válogatottban is stabilizáltam a helyem”

– mondta a támadó, aki a Pakstól a bajnok Ferencvároshoz került a szezon végén.

A karrierje 10. válogatottbeli gólját jegyző Sallai Roland ugyan ezúttal máshol futballozott, mint szokott, de így is eredményes tudott lenni:

“Nem volt azért szerencsére annyira szokatlan a dolog, nagyon örültem annak, hogy így is segíteni tudtam a csapatot.”

Kerkez Milos elmondta, a szezon utolsó két mérkőzését követően kissé fáradtnak érzi magát, de ezekbe az összecsapásokba is minden energiáját beletette. Az AZ Alkmaar szélsője megjegyezte, nagy motivációt jelentette neki, hogy felkerült a legjobb fiatal játékosokat tömörítő úgynevezett Golden Boy-listára.

Willi Orbán szerint a gárda jól kezdte a találkozót és akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, de a második félidőben jóval nehezebben jutott el a kapuig.

“Jó formában vagyunk, főleg a védekezésben, labdabirtoklásban viszont még fejlődnünk kell”

– jegyezte meg az RB Leipzig futballistája.

A magyar válogatott a sikerének és a szerbek pontvesztésének köszönhetően a G-csoport éléről várja a szeptemberi folytatást, amikor is éppen Belgrádba látogat, írja az MTI.

A G-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore