Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Városi riválishoz kerül a Chelsea játékosa – sajtóhír

A Szaúd-Arábiába távozó négy játékos mellett a Chelsea egyik labdarúgója jóval közelebb, egy londoni vetélytársnál folytathatja…

(Photo by Francesco Scaccianoce/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A The Athletic beszámolói értelmében a két londoni ellenlábas, a Chelsea és az Arsenal vezetősége mindenben megállapodott arról, hogy Kai Havertz a továbbiakban az “ágyúsok” futballistája legyen. Új csapata nagyjából 65 millió font körüli összeget fizet a német játékos szolgálataiért.

A 24 esztendős német légiós három évvel ezelőtt 80 millió euróért cserébe szerződött a Bayer Leverkusentől a “kékekhez”. Havertz azóta a londoniak színeiben 139 mérkőzésen 32 gólt szerzett, és bár szerzett fontos találatokat, mint például a 2021-es BL-döntőben, de nem tudta maradéktalanul beváltani a hozzáfűzött reményeket, a továbbiakban pedig nem ragaszkodtak hozzá minden áron.

Az azt megelőző négy idény alatt együttesen 150 találkozó alatt 46 gólt szerzett, utolsó két németországi idényében 20, ill. 18 találatot szorogkosodott össze a “gyógyszergyáriak” színeiben.

Havertz 2018 óta 36 alkalommal pályára lépett a német válogatottban is, amely során 13 találatot regisztrálhattak a neve mellé.