Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött a Juventus a támadója jövőjéről – HIVATALOS

A következő idényben a nemzetközi kupaszereplésből kimaradó Juventus hivatalos bejelentést tett kölcsönzött támadójáról…

(Photo by Soccrates/Getty Images)

A Juventus hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a kölcsön után végleg megszerezte Arkadiusz Milik játékjogát az Olympique Marseille-től. A klub a hivatalos közleménye mellé csatolta a vételi opció lehívásáról szóló pdf-fájlt is, amelyből kiderült, hogy a Juventus a következő három évben három részletben összesen 6.3 millió eurót fizet a francia klubnak.

A 29 esztendős lengyel csatár annak idején 2014 és 2016 között az Ajax színeiben robbant be, ahol 75 mérkőzés alatt 47 találatot szórt minden sorozatot figyelembe véve. Milik 2016-ban 32 millió euró ellenében került a Napolihoz, ám az olasz klubnál való szerepvállalása elég hányattatottan indult, rövid időn belül két súlyos térdsérülést is elszenvedett. Ennek ellenére amikor játszott, hatékonyan teljesített, 122 mérkőzésen 48 találatig jutott, majd az OM-hez irányították őt kölcsönben 8+4 millió eurós vételi opcióval.

Milik a dél-francia együttes színeiben 55 meccs alatt 30 gólt szerzett, melyből 20 találatot a 2021-2022-es idény során szorgoskodott össze. Ezt követően az elmúlt idényre a Juventushoz került, ahol minden sorozatot figyelembe véve 39 mérkőzésen 9 találatot jegyzett az olasz rekordbajnok színeiben.