Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: a ZTE sportigazgatója szerint az Eszék a párharc esélyese

A szerdai napon sorsoltak az Európa-konferencialiga selejtezőjében, így az érdekelt magyar csapatok is megkapták (lehetséges) ellenfeleiket…

A Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg ellenfele a délvidéki Eszék lesz az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában, és a zalaiak sportigazgatója, Sallói István úgy nyilatkozott a klub honlapjának, hogy nem az övéit tartja a párharc esélyesének:

A reggel folyamán már megtudtuk, hogy melyik az az öt együttes, akikkel találkozhatunk a második selejtező körben. Ilyenkor számolgat az ember és láttuk, hogy a Bodo Glimt, valamint a Lech Poznan lehet papíron a legerősebb ellenfel, ám őket szorosan követte az eszéki csapat. Jó a kapcsolat a két klub között, jó pár korábbi és jelenlegi eszéki játékos megfordult már Zalaegerszegen. A keretérték és a nemzetközi tapasztalat miatt nyilván az eszékiek a párharc esélyesei, de az utóbbi években többször is játszottunk velük felkészülési találkozókat és mindig szoros mérkőzéseket vívtunk, úgyhogy abban bízunk, hogy meg tudjuk lepni őket. Előnyünkre válhat, hogy idegenben kezdjük a párharcot” – vélekedett a sportigazgató.

A Debreceni VSC az örmény Alaskert és a montenegrói Arszenal Tivat meccsének győztesével találkozik a selejtezősorozat első akadályaként.

“Függetlenül az ellenféltől, mindenképp a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha versenyképesek akarunk lenni Európában. Tavaly végig ezért küzdöttünk, és most, hogy itt vagyunk, szeretnénk megmutatni, van helyünk a nemzetközi mezőnyben. Jelenleg nem sokat tudunk a lehetséges ellenfelünkről, és komolytalan lenne kommentálni, hogy szerencsénk volt-e vagy sem. Tartózkodunk ettől, és mint mindig, most is a munkára koncentrálunk. Mind a két csapatot tiszteljük, de különösen tiszteljük magunkat, és hiszünk az erőnkben és a munkánkban” – mondta el a Loki vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics a dvsc.hu-nak.

A Kecskemét ellenfele a lett Riga vagy az izlandi Víkingur Reykjavík lesz, a klub a hivatalos honlapján ugyan bemutatta lehetséges ellenfeleit, ám hivatalos reakciót egyelőre nem közöltek.

Az egyes párharcok első mérkőzéseit július 27-én, a visszavágókat augusztus 3-án játsszák. A KTE hazai pályán, a Loki és a ZTE idegenben kezdi meg szereplését.