Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Borrussia Dortmundból igazolt védőt a Bayern München – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Borussia Dortmundtól Raphael Guerreirót.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München megerősítette, hogy szerződése lejártával ingyen leigazolta a Borussia Dortmund védőjét, Raphael Guerreirót. A portugál válogatott játékos 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá a bajor klubnál.

Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója így nyilatkozott a játékosról:

“Raphael Guerreiro évek óta a Bundesliga egyik legjobb és legkövetkezetesebb játékosa. Sokoldalú, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos, aki mind jellemét, mind atletikusságát tekintve tökéletesen illeszkedik a csapatba. Nagyon örülünk, hogy sikerült őt szerződtetnünk, és hogy a jövőben az FC Bayern mezét fogja viselni. Az edző és mi, az illetékesek is egyetértünk abban, hogy kétségtelenül gazdagítani fogja a játékunkat.”

Guerreiro elmondása szerint nem gondolkodott sokat a döntésen, miután megkereste a Bayer, és nagyon várja már, hogy csatlakozzon a csapathoz:

“Amikor jött a hívás a Bayerntől, gyorsan megszületett a döntésem. Megtiszteltetés számomra, hogy ennél a nagy klubnál játszhatok, és Thomas Tuchelt is nagyra tartom a Dortmundban eltöltött közös időnkből. Olyan játékos vagyok, aki mindig szereti birtokolni a labdát. Mindent bele fogok adni, hogy minél több címet nyerjünk. Ez a Bayern filozófiája.”

A 29 éves Guerreiro 2016-ban érkezett a Borussia Dortmundba az FC Lorient csapatától 12 millió euró ellenében. Az ott töltött 7 éve alatt minden sorozatot figyelembe véve 224 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 40 gólt és 50 gólpasszt jegyzett.