Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: spanyol élvonalbeli klub nevezte ki Rafael Benítezt! – hivatalos

Spanyol élvonalbeli csapat irányítását veszi át korábban többek között a Valencia, a Liverpool, a Napoli és a Real Madrid élén is megfordult Rafael ‘Rafa’ Benítez. Legutóbb az Evertont irányító szakembert a Celta Vigo nevezte ki…

(Photo by Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

A Celta Vigo hivatalos közleményében tudatta, hogy Rafael Benítezt nevezte ki a csapat élére a következő idényre. A rendkívül tapasztalt spanyol szakember utoljára az Evertont irányította a 2021/2022-es szezon során, ahonnan a kiírás közben menesztették. Benítez egyébként a portugál Carlos Carvalhal megüresedett helyére érkezett.

Rafa Benítez edzői pályafutása során olyan csapatok kispadján fordult meg mint a Valencia, a Liverpool, az Inter, a Chelsea, a Napoli és a Real Madrid. Legsikeresebb időszakait kétségtelenül a Valenciánál illetve a Liverpoolnál élte meg. A spanyol klub trénereként nyert két bajnoki címet és egy UEFA-kupát, míg az angol együttes élén a Bajnokok Ligáját és az FA-kupát hódította el, de nyert később Európa-ligát a Chelsea-vel és Olasz Kupát a Napolival.