Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: francia védővel erősített a Diósgyőr – HIVATALOS

A magyar bajnokságban (NB I) frissen visszatérő Diósgyőri VTK egy rutinos légióssal gyarapította formálódóban lévő keretét…

 

A Diósgyőri VTK hivatalos oldalán erősítette meg, hogy szerződtette a legutóbb Mexikóban futballozó francia védőt, Julien Célestinét.

A középhátvéd 25 éves korára jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, hiszen hazájában kívül Belgiumban és Lettországban is futballozott, legutóbb pedig a mexikói Club León labdarúgója volt, ahol ősszel négy mérkőzésen kapott lehetőséget.

“A beilleszkedéssel biztosan nem lesz gond, mert szeretek új futballkultúrákat megismerni, új tapasztalatokat szerezni a pályán és a pályán kívül. Most egy újabb országban is meg akarom mutatni a képességeimet. Középső védőként igyekszem kihasználni a fizikai erőmet, és keresem a párharcokat. Amikor pedig mi birtokoljuk a labdát, akkor azt szeretem, ha hátulról építkezik a csapat, és tőlem indul a labda. Kuznyecov Szergej elmondta, a DVTK is ezt a filozófiát vallja, ami megkönnyíti a dolgom” – nyilatkozta a klub honlapjának.

“A magyar focit elsősorban válogatott teljesítményén keresztül ismerem, a legutóbbi Eb-n döntetlent játszottak Franciaországgal, az azt megelőzőn pedig jól szerepeltek hazámban. A bajnokságról pedig azt tudom, hogy sokáig itt játszott Loïc Négo és Aïssa Laïdouni. Gyorsan kiderült számomra, hogy a DVTK milyen nagy és mennyire szenvedélyes szurkolótáborral rendelkezik, bízom benne, hogy a csapat az előttünk álló idényben is boldoggá tudja tenni őket, és én is ki tudom venni a részem ebből” – tette hozzá az új igazolás.