Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter középpályást szeretné Busquets helyére a Barcelona – sajtóhír

Katalán sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy leigazolja Marcelo Brozovicot. 

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A katalán Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona mindenképp meg akarja szerezni ezen a nyáron az Inter középpályását, Marcelo Brozovicot. A katalán csapat edzője, Xavi egy olyan középpályást szeretne szerződtetni a távozó Sergio Busquets helyére, aki összetartja a középpályát. Korábban felmerültek olyan nevek is, mint a Bayern München középpályása, Joshua Kimmich, vagy a Real Socieded játékosa, Martin Zubimendi, de a katalán edzőnek rá kellett jönnie, hogy mindkettőjük leigazolása olyan anyagi ráfordítással járna, amely már túl sok lenne a Barca számára.

A 30 éves horvát játékos azonban jelenleg a fénykorát éli, amit az is bizonyít, hogy nemrég két egymást követő döntőben is részt vett: klubcsapatával a Bajnokok Ligájában, míg válogatottjával a Nemzetek Ligájában, és bár mindkettőt elveszítette, az ő teljesítménye kiváló volt. Az Inter hajlandó is lenne eladni őt, a Barca pedig még átigazolási díjat is fizetne érte, de van egy probléma, hogy a szaúd-arábiai Al-Nasszr is szeretné őt, akik rengeteg pénzt ajánlanak a játékosért, ezzel pedig a katalánok nem tudnak versenybe szállni. Ezzel a forgatókönyvvel szembesülve a Barcelona múlt csütörtök óta azon dolgozik, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a lehetőségekből Brozovic szerződtetése érdekében: szeretnék meggyőzni, hogy túl fiatal még ahhoz, hogy a szaúdi bajnokságban játsszon, illetve vezérszerepet szánnának neki a csapatban.

Brozovic szerződése bár 2026-ig érvényes az Internél, az olasz klub úgy döntött, hogy inkább eladja a középpályást, hogy új és fiatal játékosokkal erősítse meg a keretét.