Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: 12 év után visszatérhet a saját nevelésű középpályás!? – sajtóhír

Az átigazolását az Inter Miami együtteséhez hivatalosan is bejelentő Sergio Busqeuts pótlását egy rég-új ismerőssel, és egy anyagilag is kedvező transzfer keretein belül orvosolná az FC Barcelona.

A katalán Sport című lap értesülései szerint a Barca listáján Ilkay Gündögan megszerzésén túl Oriol Romeu neve is szerepel. A már 31 esztendős, korábbi saját nevelésű középpályás komoly európai tapasztalatra tett szert azok után, hogy 2011 nyarán még a B-csapat játékosaként a katalánok eladták az angol Chelsea együttesének.

Romeu számára a londoni szerződés elősorban kölcsönjátékokról szólt, hiszen játszott a Valencia, a VFB Stuttgart együttesiben is, mielőtt 2015 nyarán a Southampton együtteséhez igazolt.

A ‘szenteknél’ hamar meghatározó játékossá vált, és a védekező középpályás posztot tekintve a Premier League-ben is rengeteg elismerést kapott. Az ötszörös spanyol válogatott középpályás tavaly nyáron tért vissza hazájába, a Girona együttesébe, ahol tevékeny részt vállalt, hogy a kis csapat az előkelő 10. helyen végzett a La Liga mögöttünk hagyott idényében.

Romeu jó teljesítménye állítólag a Barca figyelmét is felkeltette, a katalánok pedig már puhatolóztak is mind a játékosnál, mind pedig klubjánál.

Oriol Romeu szerződése 2025 nyaráig szól a Gironával, piaci értékét 5 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt.

A sors különös fintora lenne, ha a Barcelonából anno pont Sergio Busquets miatt távozó középpályás, most a Barca-ikon eligazolásával léphetne pályára a Camp Nouban.