Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött középpályásáról a Juventus – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus együttese hivatalos döntést hozott kölcsönben foglalkoztatott játékosáról…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Juventus vezetősége úgy döntött, hogy nem él a szerződésben szereplő vásárlási opcióval, hanem a szezon végeztével visszaküldi Leandro Paredes játékjogát a Paris Saint-Germain együtteséhez.

A 28 éves védekező középpályás négy évvel ezelőtt 40 millió euróért cserébe igazolt a Zenittől a PSG-hez. A párizsi csapat színeiben 2019 januárja óta 113 összecsapáson lépett pályára, ám korábbi meghatározó szerepe után a 2021-2022-es idényben csupán 15 bajnokin szerepelt, amely csak részben magyarázható a sérüléseivel, így nyugodt szívvel váltak meg tőle kölcsönben. A Juventusnál 35 tétmérkőzésen és 25 bajnokin jutott szóhoz, de nem váltotta be maradéktalanul a hozzáfűzött reményeket, így eltekintettek a további foglalkoztatásától.

Paradest még egy évig köti szerződés a párizsiakhoz, sorsa alighanem a PSG új edzőjének kinevezése után dőlhet el, hogy számítanak-e rá a továbbiakban vagy sem.

A Copa América-győztes és világbajnok argentin válogatott alapemberének számító Paredes 2017 óta 54 találkozón lépett pályára a nemzeti csapat színeiben.