Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kapusgóllal indult a Boca Juniors kiütése – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) aktuális fordulójában a Boca Juniors megsemmisítő, 4-0-s vereséget szenvedett a Godoy Cruz otthonában…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Godoy Cruz kiütéses győzelme alkalmával az első találatot a csapat tizenegyeslövő kapusa, Diego “Ruso” Rodríguez szerezte a 17. percben büntetőből, majd társai újabb három góllal küldték padlóra a Boca Juniorst.

A rutinos kapus az idényben már a harmadik gólját szerezte kapus létére, összességében pályafutása során hálóőr létére 12 találatnál tart az argentin bajnokságban. Nála többször csupán három kapus volt eredményes a bajnokság történetében, a hálóőrök közti bajnoki góllövőlistát vezető José Luis Chilavert 14, míg Cristian Lucchetti 20, Diego Sebastián Saja 19 gólt szerzett a ligában.

Az argentin bajnokságban a Boca kapta a valaha volt legtöbb gólt kapust, hiszen Ruso magabiztos tizenegyese már a 16. találat volt ellene, melyet hálóőr szerzett. Rodríguez most először talált a Boca hálójába, a 16 találatból Chilavert és Saja egyaránt négy-négy gólt szerzett, Ignacio González és Sebastián Cejas pedig kettőt-kettőt vállalt magára.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!