Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, mikor mutatkozhat be Lionel Messi az Inter Miamiban

Miután a hétszeres aranylabdás argentin klassszis a közelmúltban megerősítette, hogy az Inter Miamiban folytatja pályafutását, hamarosan meg is fog érkezni új csapatához…

(Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Inter Miami társtulajdonosa, Jorge Mas megerősítette, hogy sztárigazolás, Lionel Messi a tervek szerint a július 21-i Ligakupa-mérkőzésen a mexikói Cruz Azul ellen mutatkozhat be új caspatában.

A sportvezető elárulta, hogy a felek már már a szerződés minden részletében megállapodtak, a papírok aláírása mellett már intézik a játékos munkavállalási engedélyéhez szükséges vízumok beszerzését. Mas véleménye szerint Messi átigazolása az egész MLS történetében mérföldkőnek számít.

“Az, hogy a világ legjobb játékosa itt játszik, jelentős lépés a bajnokságunk számára. Azért érkezik Lionel Messi az Egyesült Államokba, hogy trófeákat nyerjen és változást hozzon.”

Az Inter Miami új stadionja, a Miami Freedom Park építés alatt áll, a csapat átmenetileg a Fort Lauderdale-i DRV PNK Stadiumban játssza a hazai mérkőzéseit, melyet újabb 3000-3200 ülőhellyel bővítenek, így egy hónap múlva nagyjából 22 ezren láthatják majd a helyszínen Messi debütálását.

“A következő négy hétben végzik el a munkálatokat. Minden mérkőzésre elkelt már az összes belépő. A bérleteknél az igénylés a szokásos tízszeresére nőtt. Amennyiben minden engedély időben megérkezik, úgy két hét múlva elkezdődhet az új stadionunk építése, amely előreláthatóan 2025 nyarán, legkésőbb ősszel kerülhet átadásra” – mesélte el Mas.

A floridai csapat azóta Messin kívül már Sergio Busquets szerződtetését is bejelentette, és további igazolásokra lehet számítani.