Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AS Roma: megállapodtak a dán válogatott játékossal! – képpel

Tovább folytatná csapata megerősítését José Mourinho, aki most a Leeds United dán válogatott jobbhátvédjét, Rasmus Kristensent szemelte ki.

Mint ismert, az AS Roma egyaránt ingyen szerezte meg Evan Ndicka és Houssem Auar játékjogát, most pedig akár még hasonló is sikerült a rómaiaknak az említett Kristensen esetében.

A 25 esztendős játékos egy éve, 13 millió euró ellenében került a Red Bull Salzburg együttesétől a Premier League-től búcsúzó leeds-iekhez, ahol 2027-ig szóló szerződést írt alá.

Az angol és olasz sajtóban megjelentek szerint a szezonban jól teljesítő hátvéd nem szeretné az angol másodosztályba tölteni a következő szezont, olyannyira nem, hogy Fabrizio Romano szerint például szóban már meg is állapodott az AS Romával. Az olaszoknak így már csak arról kellene egyességet kötni az angolokkal, hogy egy kölcsönszerződést vagy végleges átigazolást kössenek.

Az ügylet létrejöttét bonyolíthatja, hogy az elmúlt idényt az olasz fővárosban töltő, szintén Leeds-játékos Diego Llorentét is visszavárnák Mourinhóék. A 29 esztendős spanyol játékosnak 2026-ig szól a szerződése Angliában, piaci értékét pedig 12 millió euróra taksálják – Llorentének pedig nem kizárt, hogy hasonló ambíciói lehetnek a maradást illetően, mint Krsitensennek…

A folytatásban újabb egyeztetések várhatóak a felek között, mégpedig mindkét futballista játékjogáról.