Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi játékosa lesz a Vélez új edzője – sajtóhír

Ricardo Gareca távozása után az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Vélez Sarsfield úgy tűnik, hogy megtalálta az új vezetőedzőjét egy másik régi ismerős személyében…

César Luis Merlo információi szerint Sebastián Méndez lesz a továbbiakban a gyengélkedő Vélez Sarsfield edzője, aki már tájékoztatta is távozási szándékáról jelenlegi kenyéradóját, az Unión Santa Fé vezetőségét.

A 45 esztendős tréner korábban több argentin csapat mellett Kolumbiában, Chilében és Mexikóban is dolgozott már, különösebben nagy sikert edzőként azonban még nem ért el. Az 1999-ben két válogatottságig jutó egykori hátvéd annak idején a Vélezben nevelkedett, 1994 és 2002 között erősítette a csapatot. Méndez fiatalon tagja volt az 1994-es Libertadores-kupa-győztes csapatnak, valamint három argentin bajnoki cím mellett Interkontinentális Kupát, Copa Sudamericanát és Recopa Sudamericanát nyert az együttessel.

Az elmúlt három hónapban Ricardo Gareca irányította a Fortínt, akivel 12 meccsből csak egyet nyertek meg hét döntetlen és négy vereség mellett, így az egykori sikeredző a lemondás mellett döntött.

A hetek óta nyeretlen Vélez csak a 28 csapatos mezőny 26. helyét foglalja el hat fordulóval a bajnokság vége előtt.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!