Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tata Martino tárgyalásokat folytat az Inter Miamival – sajtóhír

Az Inter Miami két korábbi Barcelona játékos után a katalánok korábbi edzőjét is a csapathoz hozná Tata Martino személyében.

 (Photo by Patrick Smith – FIFA/FIFA via Getty Images)

A korábbi mexikói menedzser, Gerardo “Tata” Martino tárgyalásokat folytat az Inter Miamival, ahová Lionel Messi is igazolt, ezt maga az edző erősítette meg. Martino a Newell’s Old Boysban több mint 200 meccset játszó Maxi Rodríguez tiszteletére rendezett emlékmérkőzés előtt elmondta:

“Tárgyalok az Inter Miamival”.

Az argentin Estadio Marcelo Bielsa stadionban lejátszott mérkőzésen korábbi és jelenlegi argentin válogatott játékosok, köztük Messi és Ángel Di María játszottak a Newell Old Boys legendáiból álló csapat ellen, akiket Martino edzett. A Newell’s székhelye Rosarióban van, ahonnan Martino és Messi is származik. Martino korábban a klub edzője volt, Messi pedig az ifjúsági akadémiájukon játszott.

Martino decemberben távozott a mexikói válogatottnál betöltött posztjáról. A 60 éves szakember edzette Messit és Argentínát két egymást követő Copa Américán egészen 2016-ig, míg 2013 és 2014 között a Barcelonánál is együtt dolgozott Messivel, valamint Sergio Busquets-cel, akit szintén leigazolt az Inter Miami. Martino 2018-ban az Atlanta United menedzsereként korábban már megnyerte az MLS-t.

“Az MLS a gyengém”

– mondta Martino áprilisban a The Athleticnek.

“Egy rendkívüli projekt részese voltam az Atlanta Uniteddel, amelynek világos céljai voltak, és mindet végre is hajtották. Miután az MLS-ben edzősködtem, vonzódni kezdtem hozzá. Szeretem a ligát. Mindig ott van a lehetőség, hogy visszatérjek az MLS-be”.