Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arteta: “Még mindig nagy fáj, hogy nem nyertük meg a PL-t…”

Az Arsenal a bajnokságot sokáig vezetve végzett a Premier League második helyén a 2022-2023-as kiírásban…

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Az Arsenal baszk menedzsere, Mikel Arteta a spanyol Marcának adott interjúban bevallotta, hogy még mindig bánja, hogy nem tudták megnyerni a bajnoki címet az elmúlt idényben:

“Még mindig nagy fáj, hogy nem tudtuk megnyerni a Premier League-et, azok után, hogy tíz hónapon keresztül küzdöttünk a Manchester Cityvel. De ez van, ilyen a sport. Sokan mondták, hogy így is hihetetlen, amit ezzel a fiatal csapattal elértünk, és ezzel én is egyetértek. Ha nem hinnék benne, hogy a következő idényben nem tudjuk megelőzni a Manchester Cityt, már nem ülnék az Arsenal kispadján. Ez a célunk.”

A közelgő új szezonnal kapcsolatban Arteta elmondta, hogy “tisztában vagyunk a nehézségekkel, a világ legerősebb bajnokságában szerepelünk, amely a következő idényben még keményebb lesz, a Premier League történelmének legkeményebb szezonja vár ránk. Sehol máshol nem láttam ennyire kiegyensúlyozott bajnokságot, elképesztő minőséggel, hihetetlen játékosokkal, és kiváló edzőkkel – akikhez most Pochettino és Iraola is csatlakozik.”

A Premier League előző hat idényéből ötöt a Manchester City nyert, de a következő szezonban is hatalmas küzdelem várhat az első helyért és a dobogóért egyaránt.