Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: harmadszor lett Dibusz Dénes az év játékosa

A Ferencváros szurkolói ezúttal is a csapat kapusát választották a szezon legjobb játékosának…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A fradi.hu számolt be róla, hogy a Ferencváros szurkolói szerint Dibusz Dénes volt az elmúlt szezon legjobb játékosa, aki a nyolcadik alkalommal kiírt voksolás történetének első háromszoros győztese lett.

A válogatott kapus 29 bajnokin és 15 nemzetközi mérkőzésen védte az elmúlt idényben a zöld-fehérek kapuját, ebből 15 találkozót hozott le kapott gól nélkül.

A szavazáson azon játékosok vehettek részt, akik legalább 10 bajnoki mérkőzésen pályára léptek a 2022/2023-as szezonban.

A többezer beérkezett szavazat jelentős részét, közel 40%-át a csapatkapitány kapta, aki így 2020 és 2022 után újra egy rendkívül nemes díjjal lesz gazdagabb: Dibusz Dénes egy szurkoló, Mladoniczky Tibor felajánlásának köszönhetően értékes bronzszobrot vehet át várhatóan július közepén, a második hazai nemzetközi selejtezőmérkőzés előtt.

“Én is a családomtól kaptam a Fradihoz való kötődésemet. Nagypapám a klubnál volt gyalogló, van is egy ereklyénk abból a korszakból. Néhány éve kaptam egy felkérést, az akkor készülő Fradi Sas szoborhoz készítettem el a nagyméretű bronzlabdát. A mostani díjnak más a története. Előbb egy falabdát készítettem, ezt öntötték ki bronzból, és látva a végeredményt, nagyon megtetszett az alkotás. Erre készítettem még egy talpat, illetve egy bronzlapot, amelyre a győztes neve kerül” – mondta a szobor készítője.

Az év Fradi-futballistája díjat eddig kétszer Gera Zoltán, egyszer-egyszer Miha Blazic, Böde Dániel és Myrto Uzuni, most harmadszorra pedig Dibusz érdemelte ki.