Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiderült, melyik városban rendezik a 2023-as Klubvilágbajnokságot – hivatalos

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bejelentette, hogy eldöntötték, mely városban rendezik meg az idei, még hétcsapatos Klubvilágbajnokságot. 

 (Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A FIFA megerősítette, hogy a 2023-as Klubvilágbajnokság összes mérkőzését a szaúd-arábiai Dzsiddában rendezik.

A szövetség februárban már bejelentette, hogy Szaúd-Arábiába lesz a hétcsapatos torna házigazdája, míg a város kiválasztása azt jelenti, hogy a szaúdi bajnok Al-Ittihad, amely nemrég szerződtette Karim Benzemát a Real Madridtól és N’Golo Kantét a Chelsea-től, a hazai pályáján fog játszani.

Az Al-Ittihadhoz csatlakozik majd 2023. december 12-22. között a saját kontinenstornáját megnyerő Manchester City, a Leon, az Al-Ahly, az Urawa Red Diamonds és az Auckland City.

A döntés azután született meg, hogy a FIFA megvizsgálta Dzsidda létesítményeit, köztük az Al-Ittihadnak otthont adó Abdullah Király Stadion és az Abdullah Al-Faisal Herceg Stadiont.

A szaúd-arábiai labdarúgás azóta került be a köztudatba, hogy Cristiano Ronaldo januárban csatlakozott az Al-Nassrhoz, júniusban pedig egy lépéssel tovább lépett, amikor megerősítették, hogy az ország állami befektetési alapja (PIF) átveszi a szaúdi profi liga (SPL) négy csapatának irányítását. A PIF – amely 80 százalékos részesedéssel rendelkezik a Premier League-ben szereplő Newcastle Unitedben – a négy SPL-csapat (Al-Ahli, Al-Ittihad, Al-Hilal és Al-Nassr) 75 százalékát fogja irányítani, a másik 25 százalékot pedig egy nonprofit szervezet fogja ellenőrizni.

A FIFA a hónap elején jelentette be, hogy 2025-től 32 csapatosra bővíti a Klubvilágbajnokságot, amelynek első kiírását az Egyesült Államokban rendezik meg.