Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: újabb saját nevelésű játékos távozhat! – sajtóhír

Mint arról már mi is beszámoltunk, az FC Barcelona ezen a nyáron is több saját nevelésű futballistájától válhat meg közös megyegezéssel, a több játéklehetőség reményében, akár végleg, akár kölcsönbe. A legújabb hírek szerint Arnau Tenas kapus lehet a sorban következő.

A 22 esztendős kapuvédő, aki jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szereplős spanyol válogatott első számú kapusa, hivatalosan már csak július első napjáig áll szerződésben a Barcával.

A katalán Sport beszámolója szerint annak ellenére, hogy a Barcának két éves hosszabbítási opciója van Tenas kontraktusának automatikus megtolására, a klub ezt nem érvényesítette. A hírek szerint azért sem, mert sem a Barca, sem pedig maga a játékos nem akarta további két évre elköteleződni: a katalánok főleg azért nem, mert Marc-André ter Stegen és Inaki Pena mögött Tenas egyértelműen harmadik számú kapusnak számít a keretben, a szerződési feltételeket pedig ennek értelmében újra szerették volna tárgyalni, amihez a játékos nem járult hozzá.

Jelen állás szerint amennyiben akár csak egy évre is, de nem orvosolja a hosszabbítási kérdést a Barca, a kapus pár nap múlva szabadon igazolható játékosként válogathat az ajánlatok közül – Elnézve Tenas  U21-es Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét, utóbbiból nem lehet majd hiány (…)

Ahogyan a Sport is fogalmaz, a kapus jövője az U21-es Eb-t követően dől majd el.