Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona középpályása is kapott ajánlatot Szaúd-Arábiából – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint újabb játékost csábítanának Szaúd-Arábiába. Most a Barcelona középpályását, Franck Kessiét szemelték ki maguknak.

(Photo by Koji Watanabe/Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Barcelona középpályása, Franck Kessiée iránt érdeklődik a szaúd-arábiai Al-Ahli. A spanyol bajnok, amely tavaly nyáron ingyen szerződtette a 26 éves játékost, 30 millió euró körüli összegért hajlandó is lenne eladni.

Az Al-Ahli tárgyalásokat folytatott Kessiével, és olyan ajánlatot tettek neki, amely a Barcánál keresett fizetésének a dupláját teszi ki. A játékos képviselői azonban tudatták a szaúdiakkal, hogy ennél jobb ajánlatra lenne szükség ahhoz, hogy fontolóra vegye a távozását a klubtól, ahol 2026-ig van szerződése. Az Al-Ahli várhatóan javítani fog a feltételeken, így pedig Kessié nyitott lenne a váltásra.

Ilkay Gündogan közelmúltbeli érkezése után Xavi, a Barca menedzsere azt mondta Kessiének, hogy nagy valószínűséggel kevesebb szerepet fog kapni a csapatban a következő szezonban. Kessié már korábban is frusztrált volt a 2022/23-as idényben játszott perceinek száma miatt, annak ellenére, hogy Xavi személyesen szorgalmazta a szerződtetését egy évvel ezelőtt. Az erről szóló korábbi beszélgetések során a Barca menedzsere azt mondta a játékosnak, hogy legyen türelmes, miközben utalt arra, hogy még csak az első évét tölti egy olyan klubnál, ahol nehéz lehet beilleszkedni.

Kessié eladása sokat segítene a Barca pénzügyein egy olyan időszakban, amikor a katalán klub azért küzd, hogy megfeleljen La Liga bérkiadásra vonatkozó szabályainak.