Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A sportigazgató megerősítette, elkerülhetetlen Kerkez klubváltása

A nemzetközi sajtóban továbbra is rendszeres téma a magyar válogatott fiatal játékosának nyári klubváltása…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

Az AZ Alkmaar sportigazgatója, Max Huiberts adott tájékoztatást arról, hogy valóban tárgyalnak Kerkez Milos eladásáról, méghozzá nem is kis csapatokkal:

“Több játékosunk is jelezte, hogy nyitott a váltásra, arra, hogy egy szinttel feljebb lépjen. Bizonyos esetekben előfordul, hogy bármennyire szeretnénk, egy-két futballistát nem tudunk megtartani. Ez történik akkor, amikor egy neves külföldi klub bejelentkezik egy holland csapatnál.

Milos tényleg igazán kapós. Van, amikor el kell engedni egy játékost. Egy belga középcsapatnak, vagy egy angol kiesőjelöltnek még nem biztos, hogy eladod, de az ő esetében nagy klubokról van szó. Milos különleges srác, nagyszerű képességekkel van megáldva – ezt már egész Európa tudja.”

A magyar válogatott 19 éves balhátvédje tavaly januárban került a holland együtteshez, azóta Kerkez állandó játéklehetőséget követelt magának és stabil, energikus teljesítményére számtalan európai csapat felfigyelt. A fiatal bekk az AZ színeiben 55 tétmérkőzésen öt gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott.

A korábbi híresztelések szerint a Benficával a felek közel álltak a megállapodáshoz, hogy Kerkez ötéves szerződést kössön új csapatával. A játékossal már megegyeztek, a klubok közt azonban nem történt végleges megállapodás, közben pedig a római “sasok” előtt már a Lazio, a Bournemouth és a Bologna érdeklődése is felmerült.