Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megvan az Arsenal első nagy nyári fogása, leigazolták a Chelsea támadóját! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Chelseatől Kai Havertzet.

(Photo by Chris Lee – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

Az elmúlt napok hírei alapján várható volt, hogy hamarosan megszületik a bejelentés az Arsenal részéről, miszerint leigazolták Kai Havertzet a Chelseatől. Nos, ez a szerda esti órákban vált hivatalossá, miután az “Ágyúsok” közösségi oldalaiakon bejelentették a német játékos érkezését. A középpályán és a támdósorban is bevethető futballistáért a hírek szerint 70 millió eurót fizetett az Arsenal, ami különböző bónuszok teljesülése esetén további 5-10 millió euróval emelkedhet. Havertz új állomáshelyén 5 évre szóló, 2028 nyaráig érvényes szerződést írt alá, és az alábbiakat mondta a bejelentés után:

Nagyon büszke vagyok, hogy csatlakozhatok ehhez a hihetetlen klubhoz, amely komoly történelemmel rendelkezik. Remélem, hogy együtt is nagy dolgokra leszünk képesek.

Kai Havertz 2020 nyarán igazolt a Chelseahez 80 millió euró ellenében. A klub színeiben összesen 139 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 32 gólig és 15 gólpasszig jutott. Legnagyobb sikere a Chelseavel a 2020/21-es idényben elhódított Bajnokok Ligája trófea, ahol a fináléban az ő góljával győzték le 1:0-ra a Manchester Cityt.