Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kinevezte új edzőjét az Inter Miami – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az MLS-ben szereplő Inter Miami kinevezte új edzőjét egy rutinos argentin tréner személyében…

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Az Inter Miami a szerda éjjeli órákban bejelentette, hogy az elmúlt hetek sikeres tárgyalásai után Gerardo “Tata” Martino foglalhatja el a csapat megüresedett vezetőedzői posztját.

A 60 éves argentin tréner korábban a Barcelonánál és az argentin válogatottnál is volt Messi edzője, valamint a hétszeres aranylabdáshoz hasonlóan ő is a Newell’s Old Boysban nevelkedett. Martino a legutóbbi világbajnokságon még az argentinokkal azonos csoportban szereplő mexikói válogatottat irányította, de a torna után elváltak az útjaik egymástól. A válogatott élén csaknem három évet töltött, azelőtt már az MLS-ben is edzőkösödött, az Atlanta Uniteddel 2018-ban bajnoki címet ünnepelhetett.

A floridaiak éppen Lionel Messi döntésének megerősítése előtt néhány nappal menesztették Phil Neville-t a kispadról, azóta megbízott edző irányította a csapatot. Az argentin világbajnok mellett az elmúlt hetekben Sergio Busquets is megerősítette, hogy csatlakozik a csapathoz.

Az Inter Miami az alapszakasz derekánál öt győzelemmel és 13 vereséggel sereghajtó az MLS keleti konferenciájában, így rájuk férnek az erősítések.