Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet a PL-ből a Juventushoz a csapat korábbi játékosa – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Juventus érdeklődést mutat a csapat korábbi játékosának visszaszerzése iránt…

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Gastón Edul információi szerint a Juventus érdeklődik a csapatnál korábban már megforduló világbajnok argentin hátvéd, Cristian Romero Tottenhamtől való megszerzése iránt.

Romerót 2018-ban a Genoa csapata hozta Európába a Belgrano együttesétől, melyben már az első Serie A-s szezonjában 27 bajnokin jutott lehetőséghez. 2019 nyarán a Juventus először 26 millió euróért cserébe vásárolta meg őt, ám a 2019-2020-as szezon előző csapatánál, a következő pedig az Atalantánál töltötte kölcsönben, miközben az olasz bajnokság legjobb védői között tartották számon. 2021 nyarán a bergamóiak aktiválták a szerződésében szereplő 21 millió eurós vételi opciót, majd először kölcsönben a Spurshöz irányították, egy évvel később véglegesítették.

Romero a londoni gárda színeiben az elmúlt két szezonban 49 PL-bajnokin és összesen 64 tétmérkőzésen lépett pályára, és az angol bajnokságban is folyamatosan rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott.

A Juventus tehát korábban bár birtokolja a játékjogát 2019 és 2021 között, egyetlen mérkőzésen sem játszott az olasz rekordbajnok színeiben.

A kőkemény hátvéd 2021 óta 22 alkalommal lépett pályára az argentin válogatottban, alapembere volt a 2021-ben Copa Américát, 2022-ben világbajnokságot nyerő csapatnak.