Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: az elnök szerint jövőre érkezhet a török szuper-tehetség! – képpel

Az FC Barcelona első embere, Joan Laporta az Esport3-nak adott interjút a minap, amelyben egyebek mellett az egyik legnagyobb Európában futballozó tehetségnek kikiáltott Arda Güler érkezését is megjövendölte.

“Nem titkoljuk, szeretnénk megszerezni Arda Gülert. Ő egy roppant tehetséges játékos, akit nagyra értékelünk!” – kezdte gondolatmenetét Laporta, majd elmondta, hogy a Barca megfigyelőjeként dolgozó, korábban a katalánoknál is futballozó Deco gőzerővel dolgozik az átigazoláson.

“Deco nagyon jól véleménnyel volt róla. A napokban járt már Isztambulban is, hogy a transzfer létrejöttét elősegítse. Szeretnénk, ha Arda Gülerrel minél előbb egyességre jutnánk! Ha idén nyáron nem is valósul meg az átigazolása, a La Liga szabályai lehetővé teszik, hogy mind a Fair Play mind az anyagai lehetőségeinket figyelembe véve előkészítsük az szerződtetését, amely így egy év múlva történne meg.” – fogalmazott a sportvezető, aki vélhetően azért is sürgetné a megegyezést a török futball nagy tehetségével, mert számos európai élcsapat, például a Real Madrid kapcsán is hallani lehetett, hogy figyeli a Fenerbahce nevelésű játékost.

Arda Güler a mögöttünk hagyott idényben robbant be igazán a köztudatba, miután a Fener meghatározó játékosa lett, és már a török válogatottban is bemutatkozott, mi több márt gólt is szerzett a nemzeti csapatban. A tehetséges középpályás piaci értékét 15 millió euróra taksálja jelenleg a mértékadó Transfermakrt.