Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: két védőtől is elköszönt a Bayern München! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a következő szezonban nem számítanak Joao Cancelo és Daley Blind szolgálataira.

(Photo by Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images)

Január végén robbant a bomba a Manchester Citynél, hogy Joao Cancelo nincs megelégedve a helyzetével, ezért távozni szeretne. A portugál játékost végül kölcsönvette a Bayern München gárdája, és vásárlási opciót is szereztek, amit 70 millió euró ellenében tudtak volna aktiválni. A 29 éves védő azonban a bajor sztárcsapatnál sem találta meg a számításait, ugyanis Julian Nagelsmann, majd később Thomas Tuchel irányítása alatt sem tudott állandó helyet kiharcolni magának. Májusban már egyre hangosabbak voltak azok a pletykák, hogy a Bayern nem fog élni az opciós jogával, majd azt követően, hogy ingyen megszerezték Raphael Guerreirót, biztossá vált, hogy elköszönnek Cancelotól.

A védelem mindkét oldalán bevethető játékos végül 21 meccsen léphetett pályára a Bayern mezében, ezeken 1 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. Nagy kérdés azonban vele kapcsolatban, hogy hol fog folytatódni a pályafutása, mivel a januári “akciója” miatt a Manchester Citynél sincsen maradása. Cancelo helyzetét a hírek szerint a Barcelona, a Real Madrid és az Arsenal is figyeli, de hivatalos ajánlat még egyik féltől sem érkezett.

Cancelohoz hasonlóan Daley Blind is télen érkezett a Bayern München csapatához. A holland játékos azt követően írt alá az idény végéig, hogy Lucas Hernández súlyosan megsérült a világbajnokságon. A 33 éves védőnek szintúgy rosszul sült el a váltás, mivel mindössze 4 bajnokin és egy kupameccsen léphetett pályára a Bayern mezében, amelyeken összesen 157 percet kapott. Blind jövője szintén kérdéses, hiszen a Bayernhez is úgy érkezett, hogy előtte felbontotta a szerződését az Ajax csapatával, aminek értelmében júliustól szabadügynökké válik.