Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter Miami: “Messi és Busquets nem vakációzni jönnek az MLS-be!”

Az Inter Miami együttesénél bemutatták a csapat újonnan kinevezett trénerét, Gerardo ‘Tata’ Martinot. Az argentin tréner már hivatalos sajtótájékoztatót is tartott, amelyen természetesen Lionel Messi és Sergio Busquets közelgő megérkezése a középpontban szerepelt.

Az újságírókat különösen érdekelte, hogy Martino miképpen tekint előre a közös munkára a két futballistával, akikkel jól ismerik egymást az FC Barcelonából is.

“Először is, az a tény, hogy a világ legjobb játékosai szívesen jönnek az MLS-be, csak tovább segíti a liga folyamatos előretörését. Messi a világ legjobb játékosaként döntött az Inter Miami mellett, de azt hiszem Busquets-et sem kell bemutatnom senkinek… Beszéltem már mindkettőjükkel. Egyet értettünk abban, hogy az érkezésünk szeretnénk, ha azonnali sikereket is hozna magával. Versenyképes csapat akarunk lenni!” – fogalmazott bemutatásán a 60 esztendős korábbi Barca-tréner, aki számára az MLS nem lesz ismeretlen terep, hiszen korábban (2017-2018) az Atlanta United együttesét már irányította a ligában.

“Előfordul, hogy az USA vagy Miami kapcsán az emberek a vakációra, a pihenésre vagy a fényűzésre gondolnak. Biztosíthatok mindenkit, hogy Messi és Busquets nem ilyen futballisták, nem a felsoroltak miatt jönnek ide.” – így Martino, aki igyekezett minden aggályt elhessegetni azt illetően, hogy Messi és Busquets a szó legszorosabb értelmében levezetni készülnek.

“Győzni akarunk, ez lesz a célunk! Messi és Busquets karrierjét senkinek nem kell bemutatni. Az egész pályafutásuk a győzelemről és a sikerről szól. Ne gondolja azt senki, hogy az Inter Miami-hoz azért igazolnak csak, mert pályafutásuk végéhez közelednek!” – tette még hozzá Martino.