Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszületett a döntés: eldőlt Szoboszlai Dominik jövője – sajtóhír

Az egésznapos tárgyalásokat követően a péntek esti órákban újabb fejlemények láttak napvilágot a magyar válogatott csapatkapitányának klubváltásáról…

(Photo by Sebastian Widmann/Getty Images)

Fabrizio Romano a péntek esti órákban számolt be róla, hogy megszületett a megegyezés az RB Leipzig és a Liverpool vezetősége között Szoboszlai Dominik átigazolásáról. Mivel június 30-án megállapodtak egymással, így a patinás angol klub Szoboszlai lipcsei szerződésében szereplő 70 millió eurós kivásárlási áron szerzi meg a magyar labdarúgó játékjogát.

Szoboszlai 2021 telén szerződött a Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighoz, amellyel két és fél idény alatt kétszer nyerte meg a Német Kupát, s több alkalommal is szerepelhetett a Bajnokok Ligájában. A 32-szeres magyar válogatott középpályás 91 meccsen viselte a lipcseiek mezét, ez idő alatt pedig 20 gólt és 22 gólpasszt jegyzett.

A 22 éves játékos a Bundesliga elmúlt kiírásában 31 pályára lépés alatt hat gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott csapattársainak, míg minden sorozatot figyelembe véve 46 találkozón tíz találat és 13 előkészítés fűződött a nevéhez.

A hírek szerint Szoboszlai szombat reggel érkezik meg Liverpoolba, hogy átessen a szerződtetése előtt szükséges orvosi vizsgálatokon.